Příprava
-
1.
Troubu si rozpálíme na 220 °C. Listové těsto si rozválíme na plát tenký asi 3 mm a rozkrojíme ho na dvě poloviny.
-
2.
Ajvar smícháme s olivovým olejem, osolíme, opepříme, přidáme oregano a prolisovaný česnek a touto směsí potřeme jednu polovinu těsta. Pak ji ostrým nožem nakrájíme na čtverce o hraně asi 5 cm.
-
3.
Fetu nakrájíme na malé kostičky, olivy posekáme nahrubo a poklademe na střed těsta potřeného Ajvarem.
-
4.
Druhou část těsta potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oreganem. Pokrájíme na stejné čtverečky a zakryjeme jimi ty s Ajvarem. Okraje nestlačujeme, naopak je pěkné, když je po upečení vrstva náplně viditelná a horní čtverec vytváří jen takovou “čepičku”.
-
5.
Takto připravené těsto poklademe na plech vyložený pečicím papírem. Dáme do trouby a upečeme do zlatova, bude to trvat tak 15 minut. Pokud při pečení některý z vrchních čtverců sklouzl na stranu, po vyndání z trouby (dokud je pečivo horké) ho snadno vrátíme do původní polohy. Jsou výborné teplé i za studena.