Příprava
-
1.
Maso nakrájejte na kostky a potom připravte marinádu.
-
2.
Smíchejte olej, prolisovaný česnek, nasekaný kmín (který jste předem namočili), nastrouhanou citrónovou kůru, mletou papriku, nasekanou pálivou papričku, trochu soli a Podravku.
-
3.
Takto připravenou marinádu promíchejte s masem a nechte směs marinovat nejméně 1 hodinu nebo celou noc.
-
4.
Mezitím nakrájejte cibuli na tenké plátky, papriky na větší kousky a oloupané brambory na kolečka.
-
5.
Dno ohnivzdorné nádoby nebo plechu obložte plátky slaniny, na slaninu rozprostřete část brambor a paprik, trochu posolte, potom dejte vrstvu marinovaného masa a nakonec plátky cibule. Postup opakujte.
-
6.
Povrch přelijte trochou oleje a nádobu pevně pokryjte. Vložte do trouby, předehřáté na 180 °C a pečte asi hodinu a půl.
-
7.
Po hodině všechny složky pečlivě promíchejte, přelijte vínem, přidejte trochu vody, znovu pokryjte a pečte ještě půl hodiny.
Servírování
Guláš z trouby podávejte se sezónním salátem.
Rada
Pokud jste vášnívými houbaři a houbařská sezóna bude v plném proudu, můžete do guláše přidat například čertvé lišky.