Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Zapečené kuřecí řízky

  • 01.09.2004.
  • Snadné
  • 4
  • 30 min

Pokud máte rádi jemné kombinace chutí, bude se vám recept na zapečené kuřecí řízky určitě zamlouvat. Nebo si myslíte, že by vám kombinace do zlatova opečeného kuřecího masa, smetany a sýru nechutnala?

Ingredience

  • 600 g kuřecích řízků
  • 2 lžičky kořenící směsi Podravka Kuře s bylinkami
  • 250 ml sladké smetany
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g nastrouhaného sýra eidamu
  • Na servírování:
  • vařená zelenina

Příprava

  1. 1.
    Kuřecí prsa nakrájejte na tenké řízky, posypejte Podravkou Kuře s bylinkami a nechte asi 30 minut odstát.
  2. 2.
    Řízky opečte dozlatova na pánvi na zahřátém oleji po obou stranách asi 5 minut.
  3. 3.
    Opečené řízky dejte do ohnivzdorné nádoby, přelijte sladkou smetanou, posypejte nastrouhaným sýrem a pečte v předehřáté troubě na 230 °C asi 10 minut.

Servírování

Řízky podávejte s vařenou zeleninou podle chuti.

Rada

Zkuste místo eidamu použít sýr balkánského typu, pokrm tak získá zcela nový rozměr.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 570 / 2.383 - -
Tuky g 36,86 - -
Sacharidy g 2,81 - -
Vláknina g 0,02 - -
Bílkoviny g 54,66 - -
Sůl g 2,11 0 0
Vitamín A μg 860,56 22 17
Vitamín D μg 27,04 14 14
Vitamín E mg 6,78 31 31
Niacin mg 32,93 235 165
Draslík (K) mg 498,73 13 13
Vápník (Ca) mg 159,55 16 16
Fosfor (P) mg 474,57 59 59

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)