Příprava
-
1.
Rybu očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli nasekáme nadrobno a pancetu nakrájíme na kostky.
-
2.
Na rozehřátém oleji opečeme pancetu a vyndámeme ji. Na stejný tuk přidáme cibuli, krátce ji opečeme a potom nádobu sundáme ze sporáku. Přidáme červenou sladkou a pálivou mletou papriku, zalejeme 100 ml vody a nádobu dáme znovu na sporák.
-
3.
Na cibuli rozložíme rybu, posypeme Podravkou ochucovadlem a zalejeme horkou vodou tak, aby překryla rybu. Potom přidáme pálivou feferónku, nasekaný česnek a vaříme na mírném ohni 25-30 minut.
-
4.
Jako přílohu podávame scezené těstoviny, uvarené ve slané vodě. V širší pánvi rozpustíme máslo, přidáme smetanu a scezené těstoviny. Posypeme Podravkou ochucovadlem, dobře premícháme a krátce povaříme.
-
5.
Scezený čerstvý kravský sýr smícháme s uvařenými těstovinami a posypeme kousky opečené pancety.
Servírování
Perkelt ze sumce podáváme s těstovinami se sýrem.
Rada
Perkelt bude mít výraznější chuť, pokud použijeme namísto sladké papriky delikates extra mletou papriku, nejkvalitnější druhem tohoto koření.