Příprava
-
1.
Čerstvým paprikám odkrojte vršky a odstraňte semeníky. Poté papriky omyjte a osušte.
-
2.
Mleté maso smíchejte s cibulí, nasekaným česnekem, petrželkou, mletou červenou paprikou, pepřem, solí, 1 lžící Podravky Na mleté maso a rýží. Masovou směs dobře promíchejte a naplňte připravené papriky.
-
3.
Papriky po všech stranách opečte na zahřátém oleji, přidejte šťávu z rajčat, celerovou nať, zbytek koření Na mleté maso a vařte na mírném ohni asi 50 minut.
-
4.
Před koncem vaření přimíchejte ve vodě rozmíchaný škrob.
-
5.
Podle potřeby přidejte ještě trochu rajčatové šťávy a vody.
Servírování
Podávejte s těstovinami Lagris.
Rada
Jste-li příznívci pikantních pokrmů, zkuste vyměnit čerstvou i sladkou papriku za pálivou.