Příprava
-
1.
Kousky kuřete opečte na oleji a vložte do ohnivzdorné nádoby.
-
2.
Rozpuštěné máslo smíchejte s citrónovou šťávou, vodou, solí a Podravkou a nalijte na kuřecí maso.
-
3.
Celer a mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, pórek a řapík celeru na kolečka a zeleninu vložte mezi maso. Zakryjte a pečte asi hodinu v zahřáté troubě na 200 °C.
-
4.
Mezitím si připravte omáčku. Na rozehřátém másle krátce osmahněte mouku, přidejte 200 ml kokosového mléka, sůl a pepř a za stálého míchání povařte na mírném ohni do zhoustnutí.
-
5.
Do zbylého kokosového mléka přidejte cukr, hořčici a ocet a lehce míchejte do zhoustnutí.
-
6.
Obě směsi smíchejte, abyste získali kompaktní omáčku.
Servírování
Pečené kuřecí maso se zeleninou přelijte omáčkou a podávejte s rýží Lagris připravenou podle návodu.
Rada
Zkuste nahradit kuřecí maso králičím. To před pečením nezapomeňte spařit, abyste odtsranili typickou vůni tohoto masa.