Zeleninová polévka

  • 18.05.2011.
  • 4
  • 40 min

Jak říkaly naše babičky, polévka je grunt. A proto než se pustíte do hlavního chodu, dopřejte si vrchovatý talíř polévky. A jaká by to měla být tentokrát? No přece zeleninová s mrkví, hráškem a celerem.

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 60 g cibule
  • 120 g mrkve
  • 3 stonky celeru (90 g)
  • 200 g sekaných rajčat Podravka
  • 1 lžíce Podravka kořenící směsi Klasik na italské speciality
  • 150 g mraženého hrášku
  • 240 g cizrny
  • 100 g těstovin (mušličky)
  • sůl

Příprava

  1. 1.
    Na rozpáleném oleji poduste nadrobno nakrájenou cibulku, přidejte mrkev a celerové stonky nakrájené na plátky.
  2. 2.
    Krátce poduste, přidejte sekaná rajčata a kořenící směs Klasik na italské speciality. Poduste a poté přidejte přibližně 1,2 litru vody.
  3. 3.
    Nechte projít varem. Přidejte hrášek, cizrnu a těstoviny. Vše vařte na mírném ohni přibližně 20 minut.

Servírování

Polévku můžete podávat s opečenými kousky chleba.

Rada

Do polévky můžete přidat také fazole.