Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Ahi poke bowl s natural basmati rýží

  • 19.09.2019.
  • 4
  • 60 min

Kdo má rád exotická jídla, měl by určitě vyzkoušet i tuhle havajskou pochoutku. Voňavá basmati rýže s marinovaným tuňákem, avokádem, řasou wakame a skvělým kořením tvoří neodolatelnou kombinaci chutí. Navíc obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a díky své barevnosti uspokojí i spoustu náročných strávníků.

Ingredience

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička čerstvého strouhaného zázvoru
  • 1 lžíce krájené mladé cibulky
  • 1 lžička sezamových semínek
  • 400 g čerstvého tuňáka
  • 1 lžíce klíčků z červené řepy
  • 400 g rýže natural basmati Lagris
  • 150 g avokáda
  • 150 g nakládané řasy wakame

Příprava

  1. 1.
    Ve velké misce smícháme sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, zázvor, cibulku a sezamová semínka. Přidáme tuňáka nakrájeného na kostky, důkladně promícháme a dáme do lednice přibližně na hodinu odležet.
  2. 2.
    Rýži natural basmati uvaříme podle návodu na obalu.
  3. 3.
    Marinovaného tuňáka vložíme do misky s rýží. Doplníme avokádem nakrájeným na plátky a nakládanými řasami wakame.