Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Baba Ghanoush (pomazánka z pečeného lilku)

  • 07.05.2019.
  • 4
  • 55 min

Vyzkoušejte trochu netradiční pomazánku z pečeného lilku, ochucenou tahini pastou, bylinkami a kořením Podravka přísada Natur.

Ingredience

  • 3 lilky
  • 1 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 2-3 lžíce tahini pasty
  • šťáva z 1 limetky
  • 1 lžička římského kmínu
  • špetka chilli
  • 3 lžičky Podravka přísady Natur
  • hrst čerstvého koriandru

Příprava

  1. 1.
    Neloupané lilky omyjeme, propícháme vidličkou a zakápneme lžící olivového oleje. Na plech dáme pečicí papír a pečeme je cca 2 hodiny na 220°C, aby jejich slupka byla mírně připálená.
  2. 2.
    Lilky necháme vychladnout a poté z nich lžičkou vydlabeme dužinu.
  3. 3.
    Dužinu promícháme s prolisovaným česnekem, tahini pastou, ochutíme limetkou, kmínem, chilli a Podravkou Natur.

Servírování

Podáváme s opečenou bagetkou, ozdobené nasekaným koriandrem.