Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Biftek v kořenících bylinkách

  • 20.12.2004.
  • Střední
  • 4 – 6
  • 60 min

Biftek, jako nejkvalitnější část hovězího masa, vyžaduje zvláštní zacházení: dobře vybrané druhy a množství koření a správnou přípravu. Pokud se budete řídit tímto receptem s mediteránskými bylinkami, věříme, že budete mít úspěch.

Ingredience 4 – 6 

  • 1 biftek (800 g – 1 kg)
  • 1 lžíce Podravky Natura
  • 50 g hořčice Dijon
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Na kořenící směs:
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžička nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 1 stroužek prolisovaného česneku

Příprava

  1. 1.
    Biftek odblaňte, potřete Podravkou a namažte hořčicí.
  2. 2.
    Na rozpáleném oleji opečte biftek po obou stranách tři minuty.
  3. 3.
    Opečený biftek položte na plech, posypete směsí bylinek a česneku a pečte v zahřáté troubě na 170°C 20-30 minut.

Servírování

Biftek podávejte s přílohou ze zeleniny na másle.

Rada

Očištěný biftek v oleji můžete uchovávat několik dní v ledničce.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 269 / 1.124 - -
Tuky g 12,99 - -
Sacharidy g 0,78 - -
Vláknina g 0,30 - -
Bílkoviny g 35,56 - -
Sůl g 1,29 0 0
Vitamín A μg 70,00 2 1
Vitamín D μg 20,00 10 10
Vitamín C mg 2,89 4 3
Niacin mg 14,83 106 74
Draslík (K) mg 629,59 17 17
Fosfor (P) mg 389,46 49 49
Magnézium mg 44,39 15 11

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)