Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Bohatá luštěninová polévka

  • 01.01.1970.
  • 2
  • 90 min

Luštěniny je dobré jíst celý rok – nejen jako tradiční novoroční polévku. Zkuste naši oblíbenou s rajčaty a slaninou.

Ingredience

  • 200 g luštěninové směsi premium Lagris
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule střední velikosti
  • 3 mrkve
  • 100 g anglické slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 1 bobkový list
  • 400 g krájených rajčat Podravka
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl a pepř
  • hladkolistá petrželka na ozdobení

Příprava

  1. 1.
    Luštěninovou směs namočíme nejlépe přes noc do vlažné vody, poté scedíme a propláchneme.
  2. 2.
    Na másle v kastrolu zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, pak přidáme mrkev nakrájenou na kolečka a nadrobno nakrájenou slaninu a česnek. Vše několik minut restujeme, přilijeme litr vody a přidáme bobkový list a luštěninovou směs.
  3. 3.
    Povaříme asi 20 minut a pokud je polévka příliš hustá, přilijeme ještě trochu vody. Na závěr přidáme krájená rajčata, hořčici a provaříme dalších cca 5 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme.

Servírování

Hotovou polévku podáváme ozdobenou hladkolistou petrželkou.