Příprava
-
1.
Kuře omyjte a dobře osušte.
-
2.
Smíchejte kmín, kurkumu, kajenský pepř, koriandr a Podravka přísadu do jídel. Směs koření vetřete do kuřecích řízků.
-
3.
Dvě lžíce olivového oleje zahřejte v pánvi.
-
4.
Vložte kuře a smažte na středním plameni cca 10 minut z každé strany nebo dokud kuře nebude hotové.
-
5.
Hotové kuře vytáhněte a do pánve přidejte zbývající olej, jemně nakrájenou cibuli, utřený česnek, nastrouhaný zázvor a nakrájenou pálivou zelenou papriku (semínka odstraňte). Restujte na slabém plameni, dokud cibule nezesklovatí (cca 5 minut).
-
6.
Rajčata oloupejte a odstraňte z nich semínka. Nakrájejte je a přidejte k cibuli. Restujte dalších 5 až 8 minut.
-
7.
Přidejte kostku slepičího bujónu, kokosové mléko a přiveďte k varu. Krátce povařte, stáhněte z plotny a přimíchejte nakrájenou petrželku. Osolte a opepřete dle chuti.
Servírování
Omáčku přelijte přes kuře a podávejte s rýží.
Rada
Pokud nemáte kokosové mléko, můžete nastrouhaný kokos namočit do plnotučného mléka nebo smetany na vaření. Před vařením sceďte nebo použijte i se strouhaným kokosem.