Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Bulgur s kuřecím masem a žampiony

  • 28.02.2019.
  • 4
  • 30 min

Bulgur je předvařená lámaná pšenice, typická hlavně pro arabskou či středomořskou kuchyni. Jeho velkou výhodou je jednoduchá příprava a lze jej připravit na mnoho způsobů.

Ingredience

  • 400 g kuřecích prsou
  • 50 g másla
  • 100 g cibule
  • 150 g čerstvých menších žampionů
  • sůl, pepř
  • 400 g bulguru Lagris
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 100 g cherry rajčat

Příprava

  1. 1.
    Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.
  2. 2.
    V hluboké pánvi si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme kousky kuřecího masa, až bude trochu opečené, tak i žampiony překrájené na čtvrtky.
  3. 3.
    Dle chuti osolíme, opepříme a společně opékáme dozlatova.
  4. 4.
    Do připraveného základu vsypeme propláchnutý bulgur, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Za občasného míchání dusíme pod poličkou přibližně 20 minut, dokud bulgur nezměkne.
  5. 5.
    Na závěr přidáme překrájená cherry rajčata a můžeme dle chuti dosolit.

Servírování

Podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.