Příprava
-
1.
Přebranou a propláchnutou čočku vsypeme do studené vody (1 díl čočky na 3 díly vody). Za občasného míchání přivedeme k varu a vaříme přibližně 5 minut na mírném ohni doměkka. Osolíme dle chuti a necháme dojít pod pokličkou asi jednu minutu. Přebytečnou vodu scedíme.
-
2.
V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme nastrouhanou mrkev, prolisovaný česnek a drcené kešu oříšky.
-
3.
Restujeme cca 3 minuty, odstavíme a dáme do mísy. Smícháme s uvařenou čočkou, ovesnými vločkami, vejci, chia a slunečnicovými semínky. Osolíme, opepříme, dochutíme nesekanou bazalkou a důkladně promícháme. Necháme alespoň 20 minut v chladnu odpočinout.
-
4.
Ze směsi vytvoříme cca 2 cm silné placičky a smažíme na středně rozpáleném oleji do zlatova.