Caponata alla Podravka

  • 03.07.2013.
  • Střední
  • 4
  • 20 min

Těstoviny s kozím sýrem a baklažánem ochucené Podravka přísadou a oreganem vám svou středomořskou chutí vám připomenou moře a chuť léta.

Ingredience

  • 350 g těstovin fusilli Podravka
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 baklažán
  • 1 stroužek česneku
  • 1 plechovka rajčata loupaná celá Podravka
  • 1 lžíce Podravka přísady do jídel
  • 1/2 lžičky oregana
  • 200 g ricotty (čerstvý sýr)

Příprava

  1. 1.
    Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
  2. 2.
    Na rozehřátém olivovém oleji orestujte vypocený a na kostky nakrájený baklažán.
  3. 3.
    Za stáleho míchání přidejte utřený česnek, rajčata, Podravka přísadu, oregano a krátce povařte.
  4. 4.
    Přidejte uvařené těstoviny a duste na mírném ohni dokud se nespojí s omáčkou.
  5. 5.
    Nakonec lehce vmíchejte nakrájenou ricottu.

Servírování

Podávejte teplé.

Rada

Nakonec můžete těstoviny posypat nasekanou bazalku nebo petrželovou nať.

Energetické a výživové údaje

Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.

Výživová hodnota Měrná jednotka Množství Ž RI (%) M RI (%)
Energetická hodnota kcal / kJ 302 / 1.262 - -
Tuky g 15,71 - -
Sacharidy g 27,27 - -
Vláknina g 5,03 - -
Bílkoviny g 15,48 - -
Sůl g 3,16 0 0
Vitamín A μg 1.961,58 49 39
Vitamín D μg 3,19 2 2
Niacin mg 5,36 38 27
Kyselina pantotenová mg 0,73 10 10
Draslík (K) mg 817,94 22 22
Vápník (Ca) mg 180,14 18 18
Fosfor (P) mg 182,93 23 23

* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)