Příprava
-
1.
Fazole propláchneme a necháme je namočené ve vodě alespoň 12 hodin nebo přes noc. Poté je uvaříme do měkka (v nové vodě, solíme před koncem uvaření).
-
2.
Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na trošce oleje. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání dozlatova.
-
3.
Přidáme papriku nakrájenou na kostičky, dochutíme mletou paprikou, kmínem, chilli a oreganem a promícháme.
-
4.
Dále přidáme krájená rajčata, zalijeme vývarem a 10 min vaříme.
-
5.
Na závěr ochutíme Ajvarem, přidáme uvařené fazole a necháme chvilku povařit.
-
6.
Podáváme ozdobené osmaženou slaninou, nasekanými bylinkami s tortillou či pita chlebem.