Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Chřestová polévka

  • 04.09.2018.
  • Snadné
  • 4
  • 40 min

Chřest je plný vitamínů, minerálů a vlákniny, když si z něj uděláte polévku, jednak si skvěle pochutnáte, ale navíc dostanete do svého těla výživné a zdraví prospěšné látky.

Ingredience

  • 200 g brambor
  • 500 g chřestu (bílý či zelený)
  • 20 g másla
  • 100 g cibule
  • menší hrst petrželové natě
  • 50 ml bílého vína
  • 2 lžičky koření Podravka Natur
  • 100 ml sladké smetany
  • 4 opražené plátky bagety/chleba
  • 1 lžíce opražených dýňových semínek
  • 1 lžíce nasekané pažitky

Příprava

  1. 1.
    Brambory a chřest očistíme a nakrájíme na kousky.
  2. 2.
    Do hrnce si dáme rozpustit máslo, na něj najemno nakrájenou cibuli a chvilku opékáme. Přidáme brambory, chřest a nasekanou petrželovou nať.
  3. 3.
    Po chvilce opékání zalijeme vodou a necháme cca 25 min vařit na mírném ohni. Ke konci lehce podlijeme vínem a přidáme koření.
  4. 4.
    Uvařenou polévku opatrně rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a dáme zpátky na plotýnku. Dle potřeby přidáme vodu, zalijeme smetanou, promícháme a chvíli povaříme.

Servírování

Podáváme posypané s opečenými dýňovými semínky, ozdobené pažitkou a opečenou bagetkou.

Rada

Horní části chřestu si po uvařené odložte bokem a nechte si je na ozdobení polévky.