Příprava
-
1.
Bulgur vsypeme do 0,75 l mírně osolené vroucí vody a vaříme na mírném plameni asi 20 minut, do té doby by se měla veškerá voda vstřebat (pokud jí přece trochu zbylo, slijeme ji, naopak můžeme i před koncem varu trochu dolít, pokud jsme vařili moc prudce).
-
2.
Takto připravený bulgur necháme vychladnout. Poté do něj vmícháme zakysanou smetanu, med a citron, nasekáme meduňku a polovinu takto nasekaných lístků vmícháme do bulguru. Směs překryjeme potravinovou fólií a dáme vychladit.
-
3.
Mezitím si očistíme ovoce a větší kusy úhledně pokrájíme. Z vychlazeného bulguru tvoříme na plochém talířku úhledné tvary (např. noky za použití dvou lžic, nebo kuličky za pomoci zmrzlinových kleští).
-
4.
Ozdobíme ovocem a zbylými lístky meduňky. Mírně přelijeme limoncellem nebo sirupem.