Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Cizrnový salát s grilovanou kukuřicí a Ajvarem

  • 29.04.2019.
  • 4
  • 65 min

Pokud jste již přejezení grilovaného masa, vyzkoušejte tento salát s grilovanou zeleninou a cizrnou. Když jej doplníte o Ajvar, dostanete zdravou pochoutku.

Ingredience

  • 150 g cizrny Lagris
  • sůl
  • sladká paprika
  • olivový olej
  • 3 cukety
  • pepř
  • 400 g sterilované kukuřice
  • 350 g Ajvaru Podravka
  • hrst čerstvé bazalky

Příprava

  1. 1.
    Cizrnu si den předem namočíme na cca 8 hodin (či přes noc) ve vodě. Druhý den vaříme v nové vodě do měkka.
  2. 2.
    Vychladlou cizrnu dáme do misky, osolíme, přidáme sladkou papriku a zakápneme olivovým olejem. Pořádně promícháme a dáme péct do trouby na 180°C cca 45 min.
  3. 3.
    Mezitím si nakrájíme cuketu na kostičky a osmahneme na olivovém oleji. Osolíme, opepříme a opečeme dozlatova.
  4. 4.
    K cuketě přidáme kukuřici a prohřejeme.
  5. 5.
    V misce smícháme upečenou cizrnu s opečenou zeleninou a přidáme pár lžic Ajvaru.
  6. 6.
    Před podáváním ozdobíme nasekanou bazalkou.

Malé tajemství

Výborné teplé i zastudena.