Příprava
-
1.
Cuketu oloupeme, nastrouháme, trochu osolíme a scedíme.
-
2.
Přidáme mléko, mouku, Podravku, olej, tvaroh, nakrájený kopr, sekanou petrželovou nať a vše dobře promícháme.
-
3.
V hluboké nádobě připravíme omáčku z vajec, mléka a jogurtu.
-
4.
Na vál rozprostřeme tři pláty těsta, které potřeme připravenou omáčkou. Část omáčky necháme na potření hotových závinů.
-
5.
Na natřené pláty rozložíme zbývající pláty, na ně rozprostřeme náplň z cuket a zavineme do tří závinů.
-
6.
Záviny rozložíme na vymazaný plech, potřeme je zbytkem omáčky. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C přibližně 40 minut.
Servírování
Cuketu v listovém těstě nakrájejte na tenké plátky a podávejte jako teplý předkrm.
Rada
Tento pokrm můžete připravit ve formě malých závinů.
Poznámka
Toto jídlo je možné zmrazitZmrazení: Jídlo připravíme podle receptu až do bodu tepelného zpracování, tzn. pečení. Poté každý ze třech závinů vložíme do samostatného sáčku a zamrazíme.
Rozmrazení: Zamražené záviny vložíme na vymazaný plech a pečeme ji při teplotě 180°C přibližně 50 minut.
Trvanlivost: 60 dní.