Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Cuketové jednohubky

  • 11.10.2018.
  • Snadné
  • 4
  • 20 min

Studené cuketové jednohubky jsou perfektní předkrm před dokonalým menu či jednohubka s kterou oslníte na kdejaké party i ty nejmlsnější jazýčky.

Ingredience

  • 2 - 3 střední cukety
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150 g sýru ricotta
  • 160 g Eva tuňák v olivovém oleji
  • 1 lžička Podravky Natur přísada Středomořská
  • hrst nasekané petrželové natě

Příprava

  1. 1.
    Cukety nakrájíme na dlouhé, tenké plátky a opečeme jich na rozpálené pánvi (či ručním grilu) s trochou olivového oleje. Až cukety změknou a budou zlehka opečené z obou stran, tak je vyndáme z pánve a dáme na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného tuku.
  2. 2.
    Než nám cukety vychladnou, připravíme si náplň. V misce smícháme sýr, tuňáka, Podravku Natur, petrželovou nať a pořádně promícháme. Na každý plátek cukety dáme lžičku náplně a srolujeme ji.
  3. 3.
    Takhle připravíme všechny cuketové rolky, které zpevníme párátkem.

Servírování

Cuketové rolky podáváme vychlazené jako předkrm.

Malé tajemství

Případně můžeme cuketu zaměnit za mladý lilek.