Domácí lasagne se špenátem a sýrem feta

  • 02.02.2016.
  • Obtížné
  • 4
  • 95 min

Přenesme se do Středomoří, abychom se ponořili do jeho nezapomenutelné vůně a chutí. Do středomořských jídel stačí přidat len jednu ingredienci - lásku.

Ingredience

  • 400 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • hrubá mouka na posypání
  • 1 lžička extra panenského olivového oleje
  • 1 cibule
  • 400 g čerstvého listového špenátu
  • 3 - 4 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce Podravka přísady
  • 200 g sýru feta
  • 500 g Podravka pasírovaných rajčat
  • 100 g parmezánu
  • čerstvá bazalka
  • sůl

Příprava

  1. 1.
    Na pracovní plochu si nasypeme mouku, do středu uděláme jamku, do které rozklepneme vejce. Vidličkou postupně vejce rozmícháme v mouce, dokud se nespojí.
  2. 2.
    Těsto ručně zpracováváme přibližně 5 minut, dokud není hladké a jemné, zabalíme do fólie nebo do mikrotenového sáčku a dáme na hodinu vychladit.
  3. 3.
    Pracovní plochu posypeme hrubou moukou. Těsto vyválíme na tloušťku 1 až 2 milimetru a vykrajujeme lasagne.
  4. 4.
    Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme na olivovém oleji. Přidáme listový špenát, utřený česnek, Podravka přísadu, sůl a dusíme asi 5 minut doměkka. Odstavíme a počkáme, dokud špenát nevychladne.
  5. 5.
    Fetu nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vyložíme připravenými lasagnemi, překryjeme špenátovou směsí a posypeme fetou. Takto pokračujeme, dokud nám máme lasagne a špenát. Poslední vrstvu by měly tvořit lasagne.
  6. 6.
    Pasírovaná rajčata smícháme v misce spolu s nakrájenou čerstvou bazalkou a podle chuti osolíme.
  7. 7.
    Rajčatovou směsí zalijeme lasagne a posypeme parmezánem. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme přibližně 30 minut.

Servírování

Podáváme teplé ozdobené čerstvou bazalkou.