Energetické a výživové údaje jsou udávány na jednu porci (tj. pro 1 osobu). V případě dezertu jsou energetické a výživové hodnoty udávány na 100 g.
Výživová hodnota |
Měrná jednotka |
Množství |
Ž RI (%) |
M RI (%) |
Energetická hodnota |
kcal / kJ |
119 / 497 |
- |
- |
- Nasycené mastné kyseliny |
g |
1,15 |
- |
- |
- Mononenasycené mastné kyseliny |
g |
5,04 |
- |
- |
- Polynenasycené mastné kyseliny |
g |
0,88 |
- |
- |
Sacharidy |
g |
13,37 |
- |
- |
Vláknina |
g |
3,25 |
- |
- |
Bílkoviny |
g |
1,66 |
- |
- |
Sůl |
g |
0,22 |
0 |
0 |
Vitamín A |
μg |
378,49 |
9 |
8 |
Vitamín D |
μg |
0,00 |
0 |
0 |
Niacin |
mg |
0,94 |
7 |
5 |
Kyselina pantotenová |
mg |
0,22 |
3 |
3 |
Draslík (K) |
mg |
323,82 |
9 |
9 |
Fosfor (P) |
mg |
60,03 |
8 |
8 |
* RI je referenční hodnota příjmu stanovená pro ženy (2 000 kcal) a pro muže (2 900 kcal) ve věku 25 - 50 let. (Zdroj: RI reporty - Makroživiny, Prvky, Vitamíny, www.nap.edu; Genesis R&D and Podravka d.d.)