Příprava
-
1.
Dýni zbavíme slupky a jader, dužninu nakrájíme na kostičky. Promícháme ji s olivovým olejem a lístky tymiánu. Pečeme na plechu, který si vyložíme pečícím papírem v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 25 minut.
-
2.
Na polovině másla si opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnutou rýži a krátce ji opečeme. Za stálého míchání přilejeme nejprve víno, které necháme vyvařit a poté postupně vývar. Vaříme po dobu cca 20 minut, dokud není rýže uvařená al dente.
-
3.
Polovinu pečené dýně rozmixujeme a spolu se zbylým máslem vmícháme do uvařené rýže. Podle chuti osolíme.
-
4.
Na závěr do risotta přidáme pečené kousky dýně a posypeme strouhaným parmezánem.