Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Farfalle se sušenými rajčaty, olivami a pikantní klobásou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 30 min

Vynikající těstovinový salát – skvěle chutná teplý i za studena. Vyzkoušejte jako chutný oběd i zdravou večeři.

Ingredience

  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, na plátky
  • 1 červená cibule, na kolečka
  • sůl a pepř
  • sušené oregano a sušená bazalka
  • 80 g sušených rajčat, na proužky
  • 15 černých oliv bez pecek, podélně rozpůlených
  • 1 nožička ostré klobásy, na kolečka
  • 800 g loupaných rajčat v konzervě Podravka
  • 1.2 lžičky cukru
  • 400 g těstovin farfalle (motýlků) Podravka
  • 50 g parmazánu
  • čerstvá bazalka na ozdobení

Příprava

  1. 1.
    V kastrolu si rozpálíme olej, na něm opečeme dosklovita česnek a cibuli, osolíme, opepříme, a přidáme oregano a (sušenou) bazalku. Pak přidáme sušená rajčata, olivy a klobásu a společně několik minut opékáme.
  2. 2.
    Poté si dáme vařit farfalle. Než se nám uvaří, dokončíme omáčku: do kastrolu přidáme loupaná pokrájená rajčata, znovu osolíme, přidáme trošku cukru, promícháme a na mírném plameni ještě chvíli vaříme. Pokud byla loupaná rajčata příliš vodnatá, buď ji necháme vyvařit nebo zaprášíme moukou (lepší a zdravější verze je bez mouky).
  3. 3.
    Uvařené farfalle slijeme, zamícháme do nich rajčatovou směs, na talířích posypeme parmazánem a posekanou čerstvou bazalkou.