Příprava
-
1.
Papriku očistěte, překrojte na poloviny, odstraňte z ní kůžičku a nakrájejte na tenké nudličky.
-
2.
Pórek také dobře omyjte a nakrájejte na nudličky. Takto připravenou zeleninu dejte na pánev se silným dnem na zahřátý olej a krátce opečte. Během pečení přidejte pepř a Podravku.
-
3.
Brambory nahrubo nastrouhejte a posolte. V teflonové pánvi zahřejte olivový olej a dejte péci brambory, ale rozdělte je na 4 díly. Brambory přitiskněte lopatkou, aby se lépe propekly.
-
4.
Na brambory poklaďte pečenou papriku a pórek, které jste také rozdělili na 4 díly, na ně opět naskládejte nastrouhané brambory a přitiskněte lopatkou . Všechno dohromady obraťte, aby se brambory zapekly i z druhé strany. Potom zeleninové placičky přemístěte na olejem vymazaný plech a dejte do předehřáté trouby na 180°C. Pečte asi 10 minut.
-
5.
Zatímco se zelenina v troubě peče, připravte si řízky. Hovězí filé nakrájejte na čtyři řízky a naklepejte. Potřete je olejem, posolte a opepřete hrubě mletým pepřem a dejte opéci na zahřátou pánev nebo na gril. Řízky opékejte po obou stranách 2 až 3 minuty, podle toho, jestli je chcete mít více nebo méně propečené.
Servírování
Placičky z brambor a zeleniny dejte na zahřátý talíř a na ně položte pečené řízky. Na každý řízek dejte máslo smíchané s nasekanou petrželkou, česnekem, solí a pepřem.
Rada
Jestli nemáte dost velkou pánev, můžete brambory se zeleninou péci v menší teflonové pánvi na každý řízek zvlášť.
Malé tajemství
Maso se nejdřív peče na oleji, a potom mu dá aromatické máslo potřebnou měkkost a aroma.