Příprava
-
1.
V 800 ml vody povaříme Podravka přísadu do jídel a necháme vychladnout. Chléb nakrájíme na kostičky a namočíme ho ve vychlazené vodě s Podravka přísadou (dále jen polévka).
-
2.
Papriku, okurku, rajče a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Poté zeleninu rozmixujeme a přidáme namočený chléb, česnek, olivový olej, vinný ocet a polévku. Vše dobře promícháme, aby vznikla jednolitá směs.
-
3.
Hotové gazpacho okořeníme a necháme cca 3 hodiny vychladit v lednici.
-
4.
Bezprostředně před podáváním gazpacha si připravíme: nadrobno nakrájená rajčata, cibuli, papriku, chléb nakrájený na kostičky (můžeme jej opražit na másle).
Servírování
Připravenou zeleninu a chléb vložíme do menších misek a ty rozmístíme okolo nádoby s vychlazeným gazpachem.
Rada
Pokrm můžeme podávat také ve sklenicích jako koktejl, se zeleninou napíchnutou na špejli.