Grilovaná vepřová panenka s rukolou

  • 15.06.2015.
  • Snadné
  • 4
  • 30 min

Připravíme si maso na klasickém grilu a vychutnáme si ho s lahodným ajvarem.

Ingredience

  • 140 g másla
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 1 lžička Podravka přísady do jídel
  • 150 g polníčku
  • 100 g rukoly
  • sůl
  • 100 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 lžíce vinného nebo balsamikového octa
  • 200 g ajvaru jemného Podravka

Příprava

  1. 1.
    Smícháme 100 g másla s nasekanou pažitkou.
  2. 2.
    Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, ochutíme a posypeme Podravka přísadou.
  3. 3.
    Připravené kousky masa poklademe pažitkovým máslem a necháme odležet, aby se jednotlivé chutě propojily.
  4. 4.
    Na grilovací pánvi rozpustíme zbylé máslo (případně potřeme máslem grilovací rošt) a grilujeme medailonky z každé strany 4 minuty.
  5. 5.
    Rukolu a polníček zlehka osolíme a zakápneme olivovým olejem a octem.

Rada

Podávame na lůžku z rukoly s jednou lžičkou jemného ajvaru.