Příprava
-
1.
Žebírka nakrájíme na větší kousky. Přísadu do jídel Podravka Natur Chilli smícháme s medem a touto směsí žebírka potřeme.
-
2.
Polovinu žebírek rozložíme na větší kus alobalu tak, abychom je druhou polovinou alobalu mohli zakrýt. Dvě strany alobalu pořádně uzavřeme a do takto vytvořené kapsy přes otevřenou stranu dovnitř nalijeme 75 ml vody a 3 lžíce oleje. Balíček pak pořádně uzavřeme, aby teplo nemohlo zevnitř uniknout. Stejným způsobem připravíme i druhou polovinu žebírek a necháme minimálně 1 hodinu odležet.
-
3.
Oba balíčky pak na cca 45 - 60 minut položíme na rozehřátý gril a připravujeme na mírném ohni.
-
4.
Na rozehřátém oleji na pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou slaninu pěkně dozlatova. Přidáme prolisovaný česnek, nakrájenou chilli papričku, cukr a vše krátce povaříme. Přidáme pivo a vaříme cca 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Na závěr přidáme pasírovaná rajčata Podravka a ještě minutu povaříme, aby se v omáčce propojily všechny chutě. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
-
5.
Žebírka vyjmeme z alobalu, dáme zpět na gril a grilujeme na mírném ohni ještě cca 10 - 15 minut. Během grilování je potíráme připravenou omáčkou.