Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Grilovaný ananas s krevetami

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 30 min

Připravte si tento pikantní pokrm jako předkrm či lehký oběd. Grilovanému ananasu a kreve-tám dodají šmrnc chilli papričky a pikantní Ajvar.

Ingredience

  • 1 zralý ananas
  • 250g třtinového cukru
  • 500g velkých krevet
  • špetka soli
  • 350g Ajvaru ostrého Podravka
  • rukola na ozdobení
  • 1ks chilli papričky
  • olivový olej

Příprava

  1. 1.
    Ananas oloupeme, nakrájíme a odstraníme tvrdé středy. Poté ho obalíme ve třtinovém cukru a z obou stran ogrilujeme.
  2. 2.
    Krevety oloupeme a pomocí nožíku odstraníme střívka, poté je osolíme a ogrilujeme z obou stran dorůžova.
  3. 3.
    Ihned servírujeme: na ogrilovaný ananas dáme lžíci Ajvaru, lístky rukoly, krevetu a ozdobíme pokrájenou chilli papričkou. Na závěr zakápneme olivovým olejem.