Grilovaný hamburger

  • 20.04.2016.
  • Snadné
  • 4
  • 35 min

Připravte si šťavnaté hamburgery s jemným Ajvarem Podravka a volským okem v křupavé housce a vychutnáte si skvělé jídlo.

Ingredience

  • 700 g mletého hovězího masa
  • 80 g cibule
  • 1 koření Podravka grill classic
  • 4 ks pečiva na hamburgery
  • 100 g slaniny na plátky
  • 4 vejce
  • 50 ml olivového oleje
  • 1 jemný Ajvar Podravka
  • 4 plátky sýra

Příprava

  1. 1.
    Do masa přidáme najemno nakrájenou cibuli, směs koření Podravka grill classic a zlehka promícháme. Takto připravené maso necháme asi 30 minut odpočinout a pak vytvarujeme do 4 vyšších placek.
  2. 2.
    Pečivo prořízneme na polovinu a z vnitřních stran opečeme na suché pánvi. Pánev otřeme papírovým ubrouskem, aby na ní nezůstaly drobky, poté na ní dozlatova opečeme plátky slaniny a poté zvlášť připravíme volská oka.
  3. 3.
    Gril potřeme olivovým olejem, pořádně ho zahřejeme a položíme na něj maso, které důkladně propečeme z obou stran.
  4. 4.
    Spodní část pečiva potřeme jemným Ajvarem Podravka a poklademe plátky opečené slaniny. Pak přidáme maso, plátek sýra a nakonec vejce. Přikryjeme vrchní polovinou pečiva a ihned podáváme.

Rada

Při přípravě masa na hamburgery je důležité maso promíchat jen zlehka a pak vytvarovat do vyšších placek, hamburger pak bude pěkně šťavnatý. Pokud máte rádi hamburgery z více typů masa, nezapomeňte vždy přidat i kousek vepřového.