Guláš s bramborami

  • 08.07.2011.
  • 6
  • 70 min

Vykouzlete pro Vaši rodinu jednoduše večeři, která uspokojí všechny mlsné jazýčky ve Vaší rodině. Připravte guláš s pomocí naší kořenící směsi.

Ingredience

  • 600 g hovězího masa
  • 3 lžíce oleje
  • 150 g cibule
  • 1 červená paprika
  • 30 g slaniny
  • 100 ml bílého vína
  • 1 balení kořenící směsi Podravka na pečené brambory
  • 500 g brambor
  • 900 ml vody

Příprava

  1. 1.
    Hovězí maso nakrájejte na kostky a vložte do rozehřátého oleje.
  2. 2.
    Maso opečte, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a poduste. Papriku a slaninu nakrájejte na kostky a vše spolu krátce poduste.
  3. 3.
    Zalijte vínem a přidejte kořenící směs.
  4. 4.
    Podlévejte vodou a přikryté poduste na mírném ohni 40 minut.
  5. 5.
    Přimíchejte brambory nakrájené na kostky a duste 15 minut.

Servírování

Podávejte teplé, posypané na kolečka nakrájenou šalotkou.

Rada

Pokud je zrovna houbařská sezóna, můžete využít něco ze svého úlovku a přidat do guláše houby podle chuti.