Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Gulášová polévka s Ajvarem

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 55 min

Ajvar dodá gulášové polévce šmrnc a navíc jej pak už nemusíte zahušťovat moukou. Skvělý tip na oběd i večeři!

Ingredience

  • 500 g kuřecích stehen
  • sůl a pepř dle chuti
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 3 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 1 lžička uzené mleté papriky
  • 2 polévkové lžíce Podravka Ajvaru ostrého
  • 1 bobkový list
  • 500–600 ml vývaru

Příprava

  1. 1.
    Maso omyjeme, osolíme a opepříme a opečeme na pánvi dozlatova. Poté vyndáme a dáme na talíř.
  2. 2.
    Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, osmažíme nasekanou cibuli a česnek, na kostičky nakrájenou mrkev a vše opékáme do změknutí.
  3. 3.
    Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory, uzenou papriku, Ajvar a řádně promícháme. Přidáme bobkový list, osolíme a opepříme. Opět promícháme, necháme chvíli opéct, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Jak začne polévka vařit, přidáme opečená stehna a vaříme vše dohromady asi 40 minut, dokud nebudou brambory i maso hotové.

Servírování

Hotovou polévku podáváme s pečivem.