Příprava
-
1.
Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme olej a kořenící směs Podravka Natur na kebab a gyros. Promícháme a necháme cca 10 minut odležet. Mezitím si nakrájíme cibuli a okurky.
-
2.
Kuřecí kousky restujeme na rozpáleném oleji 7 - 10 minut. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
3.
Majonézu, smetanu a prolisovaný česnek rozmícháme do hladka.
-
4.
Do mísy rozprostřeme maso (pokud máme trochu výpeku, můžeme jej dát s masem do mísy) a začneme postupně přidávat další vrstvy. Na maso dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na cibuli natřeme polovinu směsi s majonézou a přidáme nadrobno nakrájené okurky. Další vrstvu tvoří kečup posypaný kukuřicí a druhá polovina směsi s majonézou. Poslední vrstvou je čínské zelí natrhané na drobné kousky.
-
5.
Mísu s gyros salátem necháme v ledničce cca 30 minut vychladit.