Houbový guláš

  • 17.07.2015.
  • Snadné
  • 4
  • 40 min

Gulášová varianta nejen pro vegetariány. Houbový guláš skvěle dotáhne příjemná chuť zeleninového bujónu Podravka.

Ingredience

  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 500 g očištěných hub (hřiby, suchohřiby, kozáci, křemenáče)
  • 4 stroužky česneku
  • lžička drceného kmínu
  • 2 lžičky sladké papriky
  • pepř a chilli dle chuti
  • 1 l vody
  • 2 kostky zeleninového bujónu Podravka
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 jarní cibulka
  • petrželka na ozdobu

Příprava

  1. 1.
    Na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme očištěné, na větší kousky nakrájené houby.
  2. 2.
    Restujeme dozlatova cca 10 minut. Přidáme nasekaný česnek a krátce orestujeme. Přidáme koření, promícháme a ihned zalijeme vodou. Přidáme kostky zeleninového bujónu. Dusíme dalších cca 10 minut, zaprášíme hladkou moukou, promícháme a ještě 10 minut povaříme. Osolíme dle chuti.
  3. 3.
    Ozdobíme nakrájenou jarní cibulkou.

Servírování

Podáváme s pečivem, noky nebo knedlíky.

Rada

Guláš na talíři můžeme ozdobit lžící zakysané smetany.