Příprava
-
1.
Nakrájejte svíčkovou na steaky (na tloušťku cca 2 cm), ochuťte každý steak černým pepřem a potřete trochou oleje. Steaky uspořádejte do hrnce a přilijte trochu vína. Pečte v mírně horké troubě při teplotě 170°C po dobu asi 20 minut.
-
2.
Mezitím nakrájejte cibuli a česnek a orestujte je na pánvi se 3 lžícemi olivového oleje. Přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky a krájená rajčata. Restujte asi 10 minut, pak přidejte trochu vína, cukr a Podravka přísadu. Takto připravenou omáčkou opečené svíčkové steaky přelijte. Na každý steak položte plátek sýra chèvre. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte po dobu 5 minut.
-
3.
Steaky posypejte nasekanou petrželkou a ihned servírujte.
Rada
Čerstvý hovězí steak je červený, s jemnou strukturou a nemá žádnou výraznou vůni. Dříve než hovězí maso začnete zpracovávat počkejte, až bude mít pokojovou teplotu.