Hrstková polévka

  • 21.03.2016.
  • 4
  • 60 min

Jednoduchá příprava jednoznačně znamená úspěch. Hrstková polévka je skvělá i tím, že luštěniny před vařením nemusíte namáčet.

Ingredience

  • 100 g nakrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 200 g luštěninové směsi racio Lagris
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česnek (nebo podle chuti)
  • 25 g másla
  • 2 brambory
  • 1 kostka zeleninového bujónu Podravka
  • petrželová nať

Příprava

  1. 1.
    Nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou zeleninu orestujeme na másle. Přidáme luštěninovou směs, zalijeme vodou, přidáme celou cibuli a stroužky česneku a vše pozvolna vaříme do změknutí luštěnin.
  2. 2.
    Před koncem vaření vložíme do polévky na kostičky nakrájené brambory a povaříme.
  3. 3.
    Polévku dochutíme zeleninovým bujónem Podravka.

Rada

Zdobíme petrželovou natí a ihned podáváme.