Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Hummus s Ajvarem

  • 01.01.1970.
  • 2
  • 65 min

Touhle skvělou pochoutkou si získáte obdiv i od náročných hostů. Perfektní doplněk vaší oslavy či party. Stojí za vyzkoušení!

Ingredience

  • 250 g cizrny Lagris
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce Ajvaru jemného Podravka
  • 30-40 g tahini pasty
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 75 ml olivového oleje
  • 1 polévková lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • dle chuti sůl, kajenský pepř a drcený kmín

Příprava

  1. 1.
    Cizrnu si den předem namočíme přes noc, poté ji v nové vodě uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
  2. 2.
    Cizrnu si den předem namočíme přes noc, poté ji v nové vodě uvaříme doměkka a necháme vychladnout.
  3. 3.
    Cizrnu dáme do misky a rozmixujeme dohladka. Přidáme prolisovaný česnek, Ajvar a veškeré zbývající ingredience (koření dle chuti). Řádně promícháme tak, abychom získali hladkou a krémovou strukturu.
  4. 4.
    Podáváme namazané na krekr či opečenou bagetku.