Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Italské houbové risotto

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 45 min

Houbová sezóna je v plném proudu, tak jsme si pro vás připravili vynikající recept na houbové risotto. K vytvoření dokonalé chuti použijte k dochucení bylinky a parmazán.

Ingredience

  • 100 g očištěných čerstvých hřibů nebo 50 g sušených hřibů
  • 1 cibule nasekaná nadrobno
  • máslo
  • 400 g rýže arborio Lagris
  • 1 dl bílého vína
  • 1 l zeleninového nebo houbového vývaru
  • 80 g strouhaného parmezánu
  • mix čerstvých bylinek

Příprava

  1. 1.
    Čerstvé hřiby nakrájíme na proužky nebo kostičky. Pokud použijeme sušené hřiby, namočíme je na cca 20 minut do vlažné vody. Poté scedíme a vodu si odložíme stranou. Hřiby pečlivě vymačkáme a nakrájíme nahrubo.
  2. 2.
    Cibuli orestujeme na rozehřátém másle dosklovata. Přidáme hřiby a ještě chvíli restujeme, dokud se všechna tekutina neodpaří.
  3. 3.
    Přidáme propláchnutou rýži arborio a dobře promícháme, aby se jednotlivé chutě prolnuly. Jakmile rýže zbělá, přilijeme víno a necháme jej zcela vyvařit.
  4. 4.
    Poté po naběračkách přiléváme vývar nebo vodu z hřibů. Když se tekutina odpaří, přilijeme další naběračku. Takto pokračujeme, dokud není rýže uvařená „al dente“. Sundáme z ohně, vmícháme nastrouhaný parmezán a kousek másla dle chuti. Zlehka chvíli mícháme, dokud není risotto krémové a hladké.

Servírování

Risotto podáváme horké, ozdobené čerstvými bylinkami a hoblinkami parmezánu.