Příprava
-
1.
Nadrobno nakrájený pórek zakápneme třemi lžičkami olivového oleje a propasírujeme tyčovým mixérem.
-
2.
Šalotku nakrájíme nadrobno. Na rozehřátém olivovém oleji ji osmažíme dosklovata a přidáme mix rýží. Zalijeme bílým vínem a povaříme. Poté odstavíme a necháme vychladnout.
-
3.
Na pánvi osmažíme propasírovaný pórek, přidáme mušle a restujeme tak dlouho, dokud nepopraskají a vyvaří se voda. Přidáme lišky a nadrobno nakrájené mrkve. Na mírném ohni restujeme cca 5 minut.
-
4.
Poté zalijeme oběma vývary a necháme projít varem. Přidáme rýži a pomalu vaříme, dokud není měkká. Odstavíme, osolíme, opepříme, přidáme máslo s nastrouhaným parmezánem a servírujeme.