Příprava
-
1.
Jáhly důkladně propláchneme v horké vodě (klidně i vícekrát) a dáme okapat.
-
2.
Do hrnce si nalijeme mléko, dáme jej vařit a přidáme špetku soli. Do rozehřátého mléka vsypeme jáhly a za občasného míchání pozvolna vaříme 15 až 20 minut.
-
3.
Když je z jáhel téměř kaše, nádobu odstavíme a necháme částečně vychladnout. Dužninu z dýně nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a podlijeme mírně vodou.
-
4.
Dužninu z dýně nakrájíme na menší kousky, vložíme do hrnce a podlijeme mírně vodou.
-
5.
Dusíme doměkka, poté přidáme propláchnuté rozinky a med, důkladně promícháme a znovu krátce povaříme.
-
6.
Z vajec oddělíme žloutky od bílků. Žloutky společně s připravenou dýní, medem a rozinkami zamícháme do vychladlé jahelné kaše.
-
7.
Z bílků ušleháme sníh a opatrně vmícháme do směsi.