Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Jarní závitky s Ajvarem

  • 29.05.2019.
  • Snadné
  • 4
  • 30 min

Milujete jarní závitky nebo jste je chtěli vždy vyzoušet? Máme pro Vás jednoduchý recept, který si oblíbíte. Tak hurá do toho!

Ingredience

  • 1 střední červená cibule
  • 500 g čínského zelí
  • 1 pórek
  • 2 mrkve
  • 4 lžíce Ajvaru jemného Podravka
  • 1 balení filo těsta (nebo rýžového papíru)
  • 1 vejce
  • rostlinný olej na smažení

Příprava

  1. 1.
    Veškerou zeleninu očistíme a nastrouháme najemno. Přidáme Ajvar a řádně promícháme.
  2. 2.
    Filo těsto opatrně rozmotáme a nakrájíme na stejně velké obdélníky (cca 10x12 cm). Okraje (cca 1 cm) každého plátku potřeme rozšlehaným vejcem, aby nám závitek při motání držel tvar.
  3. 3.
    Doprostřed plátku dáme podélně nastrouhanou zeleninovou směs, ohneme boční kraje a zamotáme. Takhle si připravíme všechny závitky.
  4. 4.
    V rozpálené pánvi závitky osmažíme dozlatova ze všech stran, cca 5-6 min.
  5. 5.
    Podáváme teplé i zastudena.

Rada

Suroviny v závitku můžete měnit dle svých preferencí.