Příprava
-
1.
Kalamáry očistěte a opláchněte.
-
2.
Připravte nádivku: na pánvi dozlatova orestujte cibuli. Přidejte nakrájená chapadla kalamár, jemně nakrájenou šunku, jeden stroužek utřeného česneku, Středomořskou Podravka přísadu, dezertní nebo portské víno a černý pepř. Vše orestujte doměkka. Před přidáním nastrouhaného parmezánu nechte nádivku trochu vychladnout.
-
3.
Kalamáry naplňte nádivkou: jednu lžíci nádivky položte na střed červeného listu čekanky, list složte a těsně zabalte. Vložte do kalamárů a uzavřete párátkem.
-
4.
Na zbývajícím olivovém oleji plněné kalamáry orestujte.
-
5.
Před dokončením pokrmu můžete přidat na pánev trochu vína nebo dezertního vína.
-
6.
Plněné kalamáry podávejte s bramborami a s vařenými špenátovými listy pokapanými olivovým olejem.
Rada
Dbejte na to, aby se kalamáry nepřevařily, protože pokud je vaříte příliš dlouho, mohou ztvrdnout. Chcete-li zabránit ztvrdnutí, syrové kalamáry smíchejte s kousky oloupaného kiwi a to na 30 minut. Kalamáry poté opláchněte pod tekoucí vodou a pokračujte v přípravě.