Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Nastavení

Kokosová rýže s marinovanými jahodami

  • 16.01.2019.
  • 4
  • 35 min

Že je rýže na sladko nuda? Ani omylem! Vyzkoušejte tento jednoduchý, lehce exotický recept, kterým okouzlíte všechny mlsné jazýčky.

Ingredience

  • 16 jahod
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce balzamikové redukce
  • 200 g jasmínové rýže Lagris
  • 400 ml vody
  • 1 lžíce strouhané citronové kůry
  • 8 lžic cukru krupice
  • 1 vanilkový lusk
  • 800 ml kokosového mléka
  • mletý pepř dle chuti
  • pár lístků máty

Příprava

  1. 1.
    Jahody očistíme, pokrájíme na plátky a dáme do misky. Z medu a balzamikové redukce si smícháme marinádu a promícháme ji s jahodami. Zakryjeme fólií a necháme odpočívat alespoň hodinu, jahody získají marinováním ještě lahodnější chuť.
  2. 2.
    Rýži propláchneme a dáme ji vařit na mírném plameni do 400 ml mírně osolené vody, do které jsme přidali i citronovou kůru, cukr a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Vaříme ji dvanáct minut bez míchání. Pak vmícháme všechno kokosové mléko a pomalu vaříme dalších sedm minut, tentokrát už za občasného promíchání.
  3. 3.
    Uvařenou kokosovou rýži necháme vychladnout, pak ji přendáme do hezkých mističek, zakryjeme je potravinovou fólií a dáme do chladničky.
  4. 4.
    Před podáváním ozdobíme marinovanými jahodami.

Servírování

Můžeme ozdobit čerstvě mletým pepřem a lístky máty.