Příprava
-
1.
Jahody očistíme, pokrájíme na plátky a dáme do misky. Z medu a balzamikové redukce si smícháme marinádu a promícháme ji s jahodami. Zakryjeme fólií a necháme odpočívat alespoň hodinu, jahody získají marinováním ještě lahodnější chuť.
-
2.
Rýži propláchneme a dáme ji vařit na mírném plameni do 400 ml mírně osolené vody, do které jsme přidali i citronovou kůru, cukr a vydlabaný vnitřek vanilkového lusku. Vaříme ji dvanáct minut bez míchání. Pak vmícháme všechno kokosové mléko a pomalu vaříme dalších sedm minut, tentokrát už za občasného promíchání.
-
3.
Uvařenou kokosovou rýži necháme vychladnout, pak ji přendáme do hezkých mističek, zakryjeme je potravinovou fólií a dáme do chladničky.
-
4.
Před podáváním ozdobíme marinovanými jahodami.