Příprava
-
1.
Do misky dáme mouku, droždí, sůl, med a zalejeme teplou vodou. Promícháme, přilejeme olej a uhněteme těsto. Přikryjeme těsto látkovou utěrkou a dáme ho odležet na teplé místo.
-
2.
Mezitím si připravíme omáčku. V pánvi si rozpálíme olivový olej, opečeme na něm jemně nasekanou cibuli, až změkne tak přidáme protlak. Dobře promícháme a přidáme krájená i pasírovaná rajčata a Ajvar. Promícháme a poté dochutíme bazalkou, solí a pepřem. Vaříme alespoň 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
-
3.
Vykynuté těsto rozdělíme na 2 části a vyválíme do obdélníkového tvaru. Vrchní části obou těst potřeme připravenou rajčatovou omáčkou, poklademe čabajku nakrájenou na tenčí kolečka a stejně nakrájenou mozzarellu a těsto zamotáme (delší stranou). Vrchní část smotaného těsta potřeme žloutkem, posypeme parmezánem a dáme do pekáče. Pečeme na 200°C asi 30 minut dozlatova.
-
4.
Upečené necháme vychladnout a podáváme se zbytkem omáčky, pokud nezbyla tak s Ajvarem.