Respektujeme vaše soukromí

Cookies používáme, abychom umožnili správné fungování našich webových stránek a mohli neustále zlepšovat naše služby. V případě, že chcete zakázat používání souborů cookies, některé části tohoto webu se pak mohou stát nepřístupnými. Podrobnější informace naleznete v Podmínkách užívání.

Druh cookies: Technické informace, Marketing

Druh cookies: Technické informace, Marketing
Nastavení

Koláč s Ajvarem, kozím sýrem a restovanou zeleninou

  • 01.01.1970.
  • 4
  • 110 min

Pokud máte rádi francouzské quiche, zamilujete si i tento slaný koláč. Je plný zeleniny, kozího sýra a hlavně Ajvaru. Co na něj říkáte?

Ingredience

  • Na těsto:
  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 50 ml studené vody
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • Na nádivku:
  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • špetka soli
  • olivový olej
  • 150 g Podravka Ajvaru jemného
  • 280 g kozího sýra

Příprava

  1. 1.
    Mouku vsypeme do velké mísy, přidáme máslo nakrájené na kostky, vodu, sůl a řádně promícháme v tuhé těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme nejlépe 1 hodinu odpočívat.
  2. 2.
    Mezitím si připravíme nádivku. Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pár minut vypotit. Poté řádně osušíme ubrouskem a pokrájíme na kostičky.
  3. 3.
    Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme zeleninu dozlatova.
  4. 4.
    Těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme a dáme na kulatý pekáč (o průměru cca 18cm) a ořízneme kraje.
  5. 5.
    Polovinu zeleniny poklademe na těsto, přidáme Ajvar a posypeme kozím sýrem, poté proces opakujeme do využití všech surovin. Navrch dáme druhou část těsta, které potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme solí.
  6. 6.
    Pečeme v rozehřáté troubě při 200°C po dobu asi 35 minut dozlatova. Necháme lechce vychladnout (lépe se krájí) a podáváme.

Servírování

Podáváme teplé i zastudena.