Příprava
-
1.
Mouku vsypeme do velké mísy, přidáme máslo nakrájené na kostky, vodu, sůl a řádně promícháme v tuhé těsto. Zabalíme jej do potravinové fólie a necháme nejlépe 1 hodinu odpočívat.
-
2.
Mezitím si připravíme nádivku. Lilek a cuketu nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme pár minut vypotit. Poté řádně osušíme ubrouskem a pokrájíme na kostičky.
-
3.
Na rozpáleném olivovém oleji osmažíme zeleninu dozlatova.
-
4.
Těsto rozdělíme na dva díly, rozválíme a dáme na kulatý pekáč (o průměru cca 18cm) a ořízneme kraje.
-
5.
Polovinu zeleniny poklademe na těsto, přidáme Ajvar a posypeme kozím sýrem, poté proces opakujeme do využití všech surovin. Navrch dáme druhou část těsta, které potřeme rozšlehaným vejcem a lehce posypeme solí.
-
6.
Pečeme v rozehřáté troubě při 200°C po dobu asi 35 minut dozlatova. Necháme lechce vychladnout (lépe se krájí) a podáváme.