Příprava
-
1.
Kotlety na okrajích trochu nařízněte, posolte a obalte v kukuřičné mouce. Na rozpáleném sádle opečte kotlety po obou stranách.
-
2.
Přidejte očištěnou, na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, opepřete, posypejte Podravkou a vše dohromady duste na mírném ohni za občasného podlévání vodou.
-
3.
Na závěr přidejte suché švestky bez pecek a dolijte víno.
-
4.
Hotové řízky dejte na teplý talíř a omáčku prolisujte.
-
5.
Bobule vína dejte krátce na zahřátý tuk, oloupejte slupku a přidejte je do připravené omáčky. Ještě vše dohromady krátce povařte, nalijte na řízky a podávejte.
Servírování
Kotlety z vinohradu podávejte s domácími širokými nudlemi.
Rada
Pro sváteční příležitosti použijte vepřové filé, nakrájené na medailonky.