Příprava
-
1.
Květák rozdělený na růžičky přidejte do velkého kastrolu s mlékem, 500 ml vody, hořčicí a Podravka přísadou do jídel. Vařte na mírném ohni po dobu asi 20 minut, nebo dokud květák nezměkne. Přidejte sůl a pepř a nadále chvíli vařte.
-
2.
Před rozmixováním polévky v mixéru nechte pokrm mírně vychladnout.
-
3.
Vraťte hrnec zpět na varnou desku, zamíchejte krém a vařte polévku po dobu několika minut. Nahoru nalijte trochu olivového oleje a přidejte na kostičky nakrájený hermelín.
-
4.
Polévku podávejte ozdobenou růžičkami květáku a čerstvě drcenými nebo mletými lískovými oříšky.
Rada
Květák zabalte do papíru nebo sáčku a vložte do lednice. Spotřebujte jej do 3 - 5 dnů. Uložte jej stonkem dolů, tím zabráníte vytváření vlhkosti.
Malé tajemství
Těsně před podáváním polévky zkuste přidat do misky 2 - 3 polévkové lžíce citrónové šťávy.