Krémové košíčky s ovocem

  • 15.08.2016.
  • Střední
  • 50 min

Malé osvěžující občerstvení připravené s klasickým vanilkovým pudingem a Lino ladou dozdobte ovocem, které najdete na zahrádce.

Ingredience

  • Těsto
  • 275 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 žloutky
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 120 g másla
  • Náplň
  • 1 Dolcela puding premium bourbon vanilka
  • 500 ml mléka
  • 30 g cukru
  • 150 g mléčné Lino lady
  • 400 g bobulovité ovoce (maliny, jahody, ostružiny, rybíz)

Příprava

  1. 1.
    Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem (50 g), přidáme vanilkový cukr, žloutky, zakysanou smetanu a máslo (které by mělo mít pokojovou teplotu). Ze surovin by nám mělo vzniknout hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a dáme do ledničky odležet na cca 30 min.
  2. 2.
    Tence vyválené těsto vykrajujeme pomocí formiček, měli bychom dostat asi 20 koleček.
  3. 3.
    Vykrojená kolečka pokládáme do forem na košíčky, tak abychom zakryli dno a okraj formy. Na dně formičky těsto propícháme vidličkou.
  4. 4.
    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C cca 15 minut, tak aby byly košíčky pěkně žluté. Než se košíčky dopečou, připravíme si krém.
  5. 5.
    Pudingový prášek smícháme s trochou mléka a zbylým cukrem (30 g). Zbytek mléka přivedeme k varu.
  6. 6.
    Připravenou směs vlijeme za stálého míchání do vařícího se mléka a cca 2 minuty povaříme. Když je puding hustý, odstavíme jej z plotny. Následně přimícháme mléčnou Lino ladu.
  7. 7.
    Vzniklým krémem naplníme upečené košíčky, dozdobíme ovocem a dáme vychladit do ledničky.

Servírování

Dezert necháme v ledničce, dokud jej nebudeme podávat.

Rada

Místo formy na košíčky můžeme použít i plech na muffiny. Košíčky můžeme dozdobit také šlehačkou.