Příprava
-
1.
Do vroucí vody přidejte Podravku, omyté kraby a pomalu vařte asi 5 minut. Potom sceďte a vývar dejte stranou.
-
2.
Kraby očistěte od skořápek. Maso nechejte vychladnout a nadrobno nakrájejte, skořápky vraťte zpět do vývaru a vařte ještě 20 až 30 minut do zhoustnutí.
-
3.
Na zahřátém másle osmahněte mouku, zalijte scezeným a ochlazeným vývarem (asi 250 ml) a za stálého míchání vařte. Přidejte kraby, opepřete, podle potřeby dosolte a nechte vychladnout.
-
4.
Do směsi přidejte žloutky a strouhanku. Tvořte krokety nebo kuličky velikosti ořechu.
-
5.
Namočte je do rozšlehaných vajec, poté do strouhanky a smažte na rozpáleném oleji dozlatova. Položte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Servírování
Jako přílohu k těmto chutným krabím kroketám můžete podávat různé saláty, tomatové omáčky a majonézu.
Rada
Krokety můžete smažit na směsi olivového a slunečnicového oleje.
Malé tajemství
Když vařené kraby vyndáte z krunýřů, osušte je.
Poznámka
Toto jídlo můžete také zmrazit
Zmrazení: Jídlo připravte do poloviny 4. kroku (bez smažení). Obalené krokety položte na tác a nechte cca na 2 hodiny zamrazit. Potom je rozdělte do sáčků (podle porcí) a vraťte do mrazničky.
Rozmrazení: Krokety nechte na pokojové teplotě asi 20 minut. Pokračujte od 4. kroku.
Trvanlivost: 30 dnů.